20 % popust na vse gel lake in UV gele ob uporabi kode "GEL"

Prijavi se

Upravljanje računa

Gel lak

kocka-2

Akril

Ali lahko zmešam akrilni prah z UV gelom?

Da, lahko. Vendar je bolje, da na čopič nanesete gel in ga nato potopite v akril. Če bi ga zmešali neposredno v steklenički, do naslednjega dne bi se gel lahko strdil. Preizkusite lahko tudi naš akril gel, ki že vsebuje mešanico gela in akrila in ni nevarnosti, da bi se v njem naredile grudice ali se v steklenički strdil.

Kaj naj naredim, če se akril prehitro strdi?

Če vam je pri delu z akrilom ljubši počasnejši tempo, lahko namesto klasične tekočine uporabite počasnega. Z njim boste imeli dovolj časa za popolno oblikovanje nohta.

Ali lahko uporabljam barvne gele in gel lake na akrilu?

Da, seveda. UV geli in gel laki se dobro obdržijo na akrilu.

Kako naj postopam pri modeliranju nohtov z akrilom?

S palčko iz lesa pomarančevca previdno potisnite obnohtno kožico do robov. Pomagate si lahko z mehčalcem obnohtne kožice »Cuticle Remover«. Nohte lahko premažete z Nail Prep, ki sicer ni del seta, vendar noht razmasti in pripomore k boljšemu oprijemu Primerja. S polirnim blokom matirajte noht, da na njem ne bo sijočih delov. Tako preprečite, da se akril kasneje odlušči z nohta.

Izberite pravo velikost konice tako, da na noht postopoma priložite različne velikosti. Nanesite lepilo na del konice, ki se prilepi na noht. Na noht priložite pod kotom 45° – tako se izognete zračnim mehurčkom v lepilu, ki bi lahko povzročili okužbe ali glivice na nohtih. Odvečno lepilo obrišite z blazinico. Konico odrežite z giljotino na dolžino in obliko po vaši izbiri. Prehod med konico in nohtom spilite tako, da ni viden. Vendar ne pilite samega nohta! Ponovno matirajte celoten noht s polirnim blokom. Na noht nanesite Acid Primer za boljši oprijem akrila in pustite, da se posuši.

Pripravite si tekočino v stekleni posodi, pripravite akrilni prah in čopič. Čopič pomočite v tekočino in nato v akrilni prah. S konico čopiča naredite majhno kroglico in jo nanesite na pripravljen noht. Pazite, da boste hitri – akril se hitro posuši in strdi! Če želite na primer belo konico nohta, najprej nanesite bel akrilni prah in šele potem transparenten.

Zdaj naredite s pilico želeno obliko in nanesite nadlak za sijaj. Na koncu nanesite na predel okoli nohtov negovalno olje. Modeliranje nohtov je končano!

Aparati

Kakšna je razlika med lučkami 48 W, 72 W in 120 W?

Večja moč lučke pripomore k hitrejšemu in boljšemu strjevanju izdelkov. Za gel lake zadostuje manjša moč, za UV gele pa priporočamo lučko z večjo močjo (zaradi debelejšega sloja uporabljenega materiala).

Kateri sesalnik naj izberem?

Pred nakupom sesalnika je pomembno vedeti, kako pogosto ga boste uporabljali – ali ga boste uporabljali doma, ali v salonu. V salonu vas bo zanimala zlasti njegova zmogljivost. Večja kot je moč sesalca, bolje bo posesal ves pobrušen material.

Kateri brusilnik naj kupim?

Pred nakupom brusilnika se najprej vprašajte, kako pogosto ga boste uporabljali – ali ga boste uporabljali doma, ali v salonu. V salonu vam bo namreč prišla prav večja zmogljivost brusilnika, več vrtljajev (najmanj 25 000) in njegova vzdržljivost.
Potem pa je samo od vas odvisno, ali boste za nadzor delovanja brusilnika uporabljali tudi stopalko.
Če iščete brusilnik za domačo uporabo, prav vam bo prišlo preklapljanje levega in desnega teka, ki vam bo olajšalo delo pri brušenju materiala na obeh rokah.

MessageOK dotazy

Okraševanje

Zakaj se naslednji dan po uporabi pigmenta za nohte z efektom sijaja celotna plast začne luščiti?

Verjetno je to posledica slabe zapečenosti pigmenta s končnim sijajem. Po uporabi polirnega pigmenta temeljito odstranite pigmentni prah. Pomembna je tudi uporaba ustreznega končnega sijaja. Priporočamo Chromatic Mirror Finish, ki je namenjen za uporabo s polirnimi pigmenti. Pri nanosu pazite, da prekrije celotno površino nohta, vključno z robovi. Tako boste plast odlično zaprli in se ne bo odluščila.

Kako se dela z žigi? Zakaj mi jih ne uspe prenesti s plošče na štampiljko? Ali potrebujem poseben lak za žige?

Za uspešno delo z žigi potrebujete poseben lak za žigosanje (stamping nail polish). Z navadnim lakom običajno ne morete odtisniti vzorca, ker lak ni dovolj pigmentiran. Poleg tega imajo posamezne vrste žigov različne površine, če torej delate z mehkim prozornim silikonskim žigom, nežno ga pritisnite na ploščico in vzorec se bo odtisnil. Če delate z neprozornim gumijastim žigom, morate bolj pritisniti. Po odtisu vzorca na noht nanesite tudi nadlak, da se vzor ne izbriše.

Ali niste našli odgovora na svoje vprašanje? Poskusite poiskati odgovor v članku »Metoda žigosanja – kako se izogniti začetniškim napakam?«, v katerem pojasnjujemo najpogostejše napake pri žigosanju.

Kako narediti babyboomer?

Na svojem blogu sem veliko pisala o babyboomerju. Več boste zato izvedeli v članku »Kako se lotiti babyboomerja«.

Kako uporabljati bleščice?

Bleščice lahko uporabite na več načinov. Lahko jih zmešate s prozornim gelom in nato s čopičem nanesete na noht ali pa na noht nanesete tanek sloj gela in po vrhu posujete bleščice.

Kako se dela z vodnimi nalepkami?

Izrežite želeno obliko vodne nalepke. Nalepko za nekaj sekund postavite v posodo z vodo. Nato nalepko posušite in nanesite na noht v transparentni lak za nohte ali v tanko plast gela.

Kako se polirajo pigmenti? Zakaj mi jih ne uspe polirati?

Posebni polirni pigmenti se nanašajo z aplikatorji na strjen sijaj brez disperzije. Za nanašanje lahko uporabite tudi prst. Ne uspe vam poliranje pigmenta? Prepričajte se, da gre za polirni pigment – mogoče ga je treba nanesti v disperzijo gela.

Splošna vprašanja

Ali lahko blago vrnem ali zamenjam?

Ali niste zadeli odtenka gel laka oziroma izdelek ne ustreza vašim željam? Ni vam treba čakati na zamenjavo blaga, denar vam takoj vrnemo na vaš račun. Vse, kar morate storiti, je, da izpolnite naš spletni obrazec, neuporabljeno blago skrbno zapakirate in pošljete na naslov Packeta International_DPD d.o.o., ID 94529377, Depot Maribor, Tržaška cesta 43, 2000 Maribor.

Ne pošiljajte po povzetju, takih pošiljk ne bomo prevzeli. V primeru vračila blaga v roku 30 dni mora biti blago nerabljeno in v originalni embalaži, sicer vračilo morda ne bo sprejeto.

Po prejemu vrnjenega izdelka vam bomo denar takoj nakazali na vaš račun.

Kakšen je postopek reklamacije?

Ali vaša UV/LED lučka ne deluje ali pa ste mogoče prejeli poškodovano blago? Brez težav lahko uveljavite reklamacijo prek našega spletnega reklamacijskega obrazca.

Ali lahko karkoli dodam ali umaknem oziroma prekličem oddano naročilo?

Dodajanje izdelkov v že oddano naročilo je možno le, če naročilo še ni plačano ali pa ste izbrali plačilo po povzetju. V tem primeru (tudi v primeru preklica celotnega naročila) pošljite svojo zahtevo na naslov info@naninails.si. Dodajanje izdelkov v že plačano naročilo ni možno.

Ali vaše GoPay plačilo ni uspelo in ga želite spremeniti?

Če niste uspeli plačati s kartico, GoPay plačilni prehod vas bo preusmeril na Cancel Page, kjer lahko ponovite plačilo s kartico ali pa spremenite način plačila s plačilom po povzetju ali z bančnim nakazilom.

Če izdelek naročim zdaj, kdaj ga bom prejela?

Pošiljke pošiljamo preko DPD ali Pošte Slovenije. Vsako naročilo odpošljemo na dan prejema plačila ali naslednji dan. Naročila, izbrana za plačilo po povzetju ali plačana takoj (preko plačilnega sistema), bodo poslana na dan naročila (do 15.00) ali naslednji dan. Standardni dobavni rok je 2 delovna dneva.

DPD  standardni dobavni rok je 2 delovna dneva

Pošta Slovenije – standardni dobavni rok je 2 delovna dneva

Zakaj se je moj UV gel ali gel lak strdil?

Vsi materiali zahtevajo pravilno skladiščenje in rokovanje, da se zagotovi njihova dolga življenjska doba. Kako ravnati s posameznimi izdelki, lahko preverite na njihovi embalaži. Materialov ne shranjujte v bližini grelcev in jih ne izpostavljajte nenadnim temperaturnim spremembam. Pri delu z njimi se izogibajte neposredni sončni svetlobi – delo na svežem zraku je prijetno, vendar bodo UV-žarki povzročili, da se vaš priljubljen gel ali gel lak zelo hitro strdi.

Ali odtenek na sliki izdelka res ustreza realnosti?

Pri NaniNails vemo, da so slike izdelkov, ki jih posredujejo proizvajalci, pogosto zavajajoče in se odtenek, ki ga preizkusite doma, ne ujema s tistim, kar ste videli v e-trgovini. Zato smo vse naše izdelke fotografirali sami, v grafičnem urejevalniku smo uredili tisto, česar kamera ni pravilno zajela, take fotografije pa boste zdaj našli pri vseh UV gelih, gel lakih, dekoracijah ipd. Vendar je to le tisti del, na katerega lahko vplivamo. Vlogo pri prikazu posameznih odtenkov ima tudi naprava ali zaslon, na katerem sliko gledate. Če niste prepričani, ali ima vaš računalniški zaslon pravilno nastavitev barv, poskusite sliko pogledati na pametnem telefonu z visoko svetlostjo. Če vas tudi to ne prepriča, kontaktirajte nas – vse odtenke imamo vedno pri roki in jih lahko primerjamo.

Pri vas sem kupila UV/LED lučko, ali jo lahko uporabim za strjevanje vseh vaših gelov?

Da, vse naše gele in gel-lake lahko sušite z UV/LED lučko.

Želim kupiti set za nohte, ampak ali res vsebuje vse, kar potrebujem? Moram še kaj kupiti?

Ni vam treba skrbeti, po odprtju seta boste ugotovili, da vam nič ne manjka - mislili smo na vse. A lahko samo ugibamo, kakšen je vaš okus :). Zato vam vsekakor priporočamo, da za set dodatno kupite vaše priljubljene barvne gele ali gel lake, različne okraske in bleščice. Le tako bodo vaši prvi nohti videti popolni!

Ali lahko uporabim gel lak in na njem UV gel ter obratno?

Na gradilni gel, poli gel in akril brez težav lahko nanesete barvni in zaključni sloj v obliki gel laka, na gel lak pa priporočamo samo nanos izdelkov v obliki gel laka.

Kako uporabiti Primer in Prep in kakšna je pravzaprav med njima razlika?

Oba preparata vam bosta dobro služila pri pripravi nohtov. Gre za tekočini, ki sta namenjeni za razmaščevanje in oprijem gela ali gel laka. Prep vam bo pomagal razkužiti in razmastiti površino nohtov. Primer poskrbi za dober oprijem gela ali gel laka na noht – po nanosu je noht rahlo lepljiv.
Uporabite lahko obe tekočini. Najprej nanesite prep in pustite, da se posuši na zraku. Nato nanesite primer.
Razlikujemo med nekislinskimi in kislinskimi primerji. Kislinski primer se uporablja pred modeliranjem nohtov z akrilom, nekislinski pa pod gel lakom in UV gelom. Pozor – če imate zelo poškodovane nohte, kislinski primer raje opustite.

Kakšna je razlika med UV gelom in gel lakom?

UV gel se uporablja za podaljšanje nohtne posteljice. Delo z njim zahteva prakso in nekaj spretnosti, saj morate noht modelirati – bodisi s pomočjo šablon ali konic.

Gel lak pa je primeren za nanos na naraven noht brez podaljševanja, enako kot pri klasičnem laku. Edina razlika je v tem, da se mora gel lak strditi s pomočjo UV ali LED lučke za nohte. Zahvaljujoč temu bodo ob pravilnem postopku vaši nohti lepo urejeni več tednov. Primeren je tudi za tiste, ki se s kozmetiko za nohte še niste srečali.

Za kakšen način nege nohtov se boste odločili, je odvisno samo od vas. Če želite subtilen in naraven videz, uporabite gel lak. Če so vaša želja dolgi urejeni nohti, sezite po modeliranju z UV gelom. Vendar ne pozabite, da bo vaš noht še naprej rasel, zato je pomembno, da pravočasno poskrbite za modeliranje nohtov.

Gel lak

Kako naj postopam pri nanašanju gel laka? In kaj vse za to potrebujem?

Za celoten postopek potrebujete nekaj bistvenih elementov, ki so del naših setov za nohte:

 • UV lučka za nohte
 • Gel laki - baza, barvni gel lak in zaključni sijaj
 • Primer
 • Palčke iz lesa pomarančevca
 • Blazinice iz celuloze
 • Pilica
 • Polirni blok
 • Negovalno olje za nohte

S palčko iz lesa pomarančevca previdno potisnite obnohtno kožico do robov. Pomagate si lahko z mehčalcem obnohtne kožice »Cuticle Remover«. Nohte lahko premažete z Nail Prep, ki razmasti noht in pripomore k boljšemu oprijemu Primerja. S polirnim blokom matirajte noht, da ne ostanejo sijoči deli. Tako preprečite kasnejše luščenje gel laka z nohta. Nanesite Primer ali Primer Bonder na nohte. Hitro se suši na zraku in pripomore k boljšemu oprijemu gel laka na noht.
Na nohte nanesite tanek sloj Base/Top gel laka. Uporablja se kot osnovni in zaključni sloj. Pustite strjevati z UV lučko 2 minuti. Disperzije ne brišite in nadaljujte z nanašanjem barvnega gel laka. Po potrebi nanesite drugo plast barvnega gel laka. Disperzije ne brišite. Načrtujete bleščice? Ali druge okraske? Zdaj je pravi čas! Bleščice lahko nanesete v disperzijo in nadaljujte z naslednjim korakom. Rezultat fiksirajte z Base/Top gel lakom in pustite strjevati 2 do 3 minute. Na koncu obrišite disperzijo. Nohti so sijoči in lepi. Na koncu privoščite rokam masažo z oljem, ki bo pomagalo pri regeneraciji obnohtne kožice in nohtne posteljice.

Kako naj postopam pri odstranjevanju gel laka? Kaj vse za to potrebujem?

Gel lak odstranite z nohtov po metodi alufolije.

Potrebovali bomo:

 • Aceton (čisti, lahko vsebuje dišave, ne sme vsebovati lanolina ali drugih negovalnih sestavin)
 • Pilico večje grobosti, priporočamo št. 80
 • Celulozne blazinice
 • Kuhinjsko alufolijo
 • Palčko iz lesa pomarančeva ali nekovinski ekskavator
 • Negovalno olje ali krema za nohte

Postopek odstranjevanja laka:

 1. S pilico večje grobosti malo pobrusite zgornji del gel laka.
 2. Temeljito zbrusite čim več gel laka – a le sijajno vrhnjo plast in del barve. Nikoli ne pilite naravnega nohta. Lahko ga poškodujete.
 3. Pripravite si blazinico in dovolj širok trak gospodinjske alufolije.
 4. Blazinico temeljito namočite v čisti aceton. Ne varčujte s tekočino.
 5. Namočeno blazinico položite na pobrušen noht z gel lakom, nato pa prst zavijte v aluminijsko folijo, da ustvarite sijoč naprstnik, ki bo blazinico ohranil na mestu.
 6. Pustite delovati aceton vsaj 10, idealno pa 15 minut.
 7. Odstranite aluminijasti naprstnik in z leseno palčko nežno odstranite zmehčan gel lak. Gel laka nikoli ne odstranjuje s silo.
 8. Odstranite ostanke gel laka in acetona ter nanesite negovalno olje.

Namig: Olajšajte si delo in uporabite praktične remover folije za priročno, preprosto in hitro odstranjevanje gel laka z nohtov.

Kakšna je razlika med setom Professional, Amazing Line in One Step?

Razlika med seti gel lakov je v linijah gel lakov in zmogljivosti UV/LED lučk.

One step: Gre za enofazne gel lake, na očiščen in pripravljen noht po primerju nanesemo samo plast barvnega gel laka, ki ga sušimo 30 sekund v UV/LED lučki. To je najhitrejša manikura, vendar zdrži največ 2 tedna. Tako modeliranje je primerno za zdrave in močne nohte brez nagnjenosti k lomljenju in cepljenju.

Amazing Line: Gre za trifazne gel lake, pri katerih je potrebno pod barvno plast uporabiti podlago in kot zaključno plast sijajni finish. Za popolno prekrivnost priporočamo nanos dveh tankih plasti, ti gel laki so obstojni do 3 tedne in imajo bolj naraven videz.

Professional: Gre za trifazne gel lake, pri katerih je potrebno pod barvno plast uporabiti podlago in kot zaključno plast sijajni finish. Gel laki iz linije Professional so visoko pigmentirani, zato lepo prekrivajo že v prvem sloju. Zdržijo približno 3 tedne.

Kakšna je razlika med gel lakom Professional in Amazing Line?

Amazing Line: Gre za trifazne gel lake, pri katerih je potrebno pod barvno plast uporabiti podlago in kot zaključno plast sijajni finish. Za popolno prekrivnost priporočamo nanos dveh tankih plasti, ti gel laki so obstojni do 3 tedne in imajo bolj naraven videz.

Professional: Gre za trifazne gel lake, pri katerih je potrebno pod barvno plast uporabiti podlago in kot zaključno plast sijajni finish. Gel laki iz linije Professional so visoko pigmentirani, zato lepo prekrivajo že v prvem sloju. Zdržijo približno 3 tedne.

Zakaj ne morem odstraniti gel laka?

Če ne morete odstraniti gel laka z nohtov, se prepričajte, da sledite pravilnemu postopku in uporabite vse potrebne pripomočke, kot so čisti aceton, groba pilica, blazinica iz celuloze in palčka iz lesa pomarančevca. Kako to narediti, lahko preverite TU.

Če ste upoštevali postopek, gel laka pa vam ne uspe odstraniti, poskusite naslednje:

Preverite, ali imate čisti aceton. Klasični odstranjevalec laka za nohte za gel lak ne zadostuje, pa tudi nežnejši, na primer aceton z lanolinom, ne bo zadostoval, če imate težave z odstranitvijo.

Naj se vam ne budi in bodite potrpežljive. Z acetonom prepojeno celulozno blazinico pustite na nohtih dlje, tudi 20 do 25 minut. Po prvih 15 minutah preverite stanje nohtov, poskusite previdno odstraniti delčke gel laka, ki so se zmehčali, dodajte aceton na blazinico in nohte ponovno zavijte. Na ta način svež aceton prodre v plasti, kjer se gel lak trdno drži nohtu, in ga zrahlja. Gel laka nikoli ne odstranjujte s silo! Po nepotrebnem bi poškodovali svoj naravni noht.

Pri modeliranju izpustite primer. Primer se uporablja za boljši oprijem gel laka. Če imate težave z odstranjevanjem laka, primerja ne potrebujete, ob temeljiti pripravi bo vaša manikura lepa tudi brez njega. Poleg tega pa boste gel lak tudi lažje odstranili.

Obrišite disperzijo med posameznimi plastmi. Po strjevanju gela ali gel laka v UV in LED lučki nastane na površini disperzija. Pomaga predvsem pri povezovanju posameznih slojev gel laka in pripomore k obstojnosti manikure. Če disperzijo po vsakem utrjevanju obrišete, zmanjšate trdnost vezi med posameznimi plastmi, acetonu tako olajšate delo pri njihovem odstranjevanju.

Spremenite bazo. Če ste kupili ekstra močno bazo, ji morda aceton ne bo kos. Preizkusite bazo in top NANI Super Soak, ki se ob kontaktu z acetonom lažje raztopi in boste gel lak lažje odstranili.

Uporabite pilico. Če kljub vsem uporabljenim načinom ne morete odstraniti gel laka z acetonom, previdno ga odstranite s pilico (ali električnim brusilnikom). Uporabite grobost 150/180 ali 180/240. Pazite, da ne poškodujete naravnega nohta.

Zakaj gel laki slabo prekrivajo?

Vse barve gel lakov niso popolnoma prekrivne. Manj pigmentirani – večinoma svetli – odtenki lahko povzročajo težave s prekrivnostjo. Zato je bolje uporabiti več plasti. Obstajajo tudi odtenki, ki so videti najbolje, če se nanašajo na belo podlago – poskusite!

Zakaj se moj gel lak guba?

Gel lak morate nanesti v tankem sloju. Če nanesete debelejšo plast, nastanejo na nohtu neprijetne gube. Ali ste prepričani, da tanjšega sloja ni mogoče nanesti? Preverite svojo lučko - lahko da je težava v njej.

Zakaj moj gel lak odstopa?

Najpogostejša težava je opustitev primerja pri pripravi nohta pred nanosom gel laka. Če to ni vaš primer, napaka je lahko kje drugje – na primer v neustrezni izbiri podlage za vas. Nismo vsi enaki in tudi naši nohti se različno odzivajo na fiziološke spremembe v našem telesu. Preizkusite našo podlago za nohte Super Soak, s katero imajo številne stranke odlične izkušnje!

Ali lahko uporabim gel lak tudi na akril?

Gel lak lahko uporabite tudi na akrilu. Njegova obstojnost je enaka kot pri nanosu na UV gel.

UV geli

Ali lahko nanašam navadne UV gele in gel lake na noht modeliran s poli gelom?

S poli gelom pa seveda lahko kombinirate tudi različne druge materiale. Če želite nadaljevati z okraševanjem nohta, nadaljujte, kot ste vajeni. Noht modeliran s poli gelom se ne razlikuje od nohta modeliranega z UV gelom, akrilom ali akril gelom.

Ali lahko pri modeliranju s poli gelom namesto poli liquida uporabim navadno čistilo?

Pri delu s poli gelom čopič vedno pomakajte v poli liquid. Čistilo za te namene ni primeren. Vsebuje namreč manjšo koncentracijo izopropilnega alkohola, glavne sestavine obeh produktov, ki je bistvenega pomena za delo s poli gelom.

Ali moram pred nanosom poli gela uporabiti primer in bazo?

Tako kot pri drugih materialih za modeliranje nohtov je uporaba primerja dober način za zagotovitev boljšega oprijema poli gela na noht. Baza pa ni potrebna, a če ste jo navajeni uporabiti pred modeliranjem nohtov, zagotovo ne boste ničesar pokvarili.

Kako delati s šablonami za nohte?

Delo s šablonami za nohte ni težje kot delo s konicami. Za lažjo razlago postopka smo za vas pripravili kratek video z navodili.

Kaj naj naredim, če je moj gel preveč tekoč in je z njim težko delati?

UV geli so zelo občutljivi na temperaturne spremembe. Če je delo z gelom oteženo, postavite ga za nekaj časa v hladilnik. Ko se temperatura okolice zniža, gel postane gostejši.

Kakšna je razlika med dolgo in kratko lepilno površino konice?

Konico s kratko lepilno površino lahko uporabite, če želite modelirati noht na kratki posteljici nohta. Ima pa še eno prednost - kopira obliko in lok naravnega nohta. Vseeno pa se bolj uporabljajo konice z daljšo lepilno površino.

Kako naj dosežem C-linijo?

Pri modeliranju z gelom ali akrilom je C-linija nujno potrebna. Imenuje se tudi stresna točka nohta in preprečuje, da se vaš noht zlomi in povzroči grdo poškodbo. Brez nje je noht nagnjen k odpadanju in ni videti naravno. C-linijo oblikujte tako, da bo njena najvišja točka približno ⅓ dolžine nohta od obnohtne kožice. Če z modeliranjem nohtov šele začenjate, izberite gostejši gel, ki ne teče in je z njim lažje delati. Zajemite gel in ga razmažite po nohtu proti robovom. Linija se mora počasi dvigovati in spet spustiti.

1. Ano 2. Ne

1. Da; 2. Ne

Zakaj nekaterih gelov ne morem strditi v lučki?

Različni geli imajo različne pigmente in verjetno imate težave s temnejšimi odtenki. Ti ponavadi vsebujejo največ pigmentov, zato je lahko čas njihovega strjevanja daljši. Nanesite jih v zelo tanki plasti. V UV lučki zadošča za njihovo strjevanje, če podaljšate čas strjevanja za 1-2 minuti, v LED lučki pa za 30 sekund. Lahko nanesete tudi drugo tanko plast in postopek ponovite. Za te odtenke uporabite zaključni gel brez disperzije, ki ga ponovno nanesite v eni tanki plasti.

Zakaj me gel v lučki peče?

UV gel vas bo v lučki pekel, če je vaš noht preveč pobrušen in poškodovan in je zato njegova površina zelo občutljiva na temperaturne spremembe. Za vas imam majhen nasvet: Če vas nohti pečejo, umaknite roko iz lučke, dokler bolečina ne popusti, nato pa roko vrnite nazaj v lučko do konca časa sušenja. Prve plasti gradilnega gela najbolj pečejo, naslednje plasti ne bi več smele predstavljati tovrstne težave.

Zakaj ta sijaj ni sijoč?

Če nohte močno obremenjujete in uporabljate sijaj z disperzijo, lahko po nekaj dneh izgubi sijaj in postane moten. V tem primeru priporočam, da poskusite sijaj brez disperzije, ki ima veliko boljšo obstojnost. Sijaj je enostaven za nanašanje, njegova konsistenca je lahko, je izjemno sijoč in ne porumeni.

Zakaj mi zaključni lak na nohtih razpoka?

Vzrok so lahko slabe sijalke v vaši lučki. Pomembno je tudi, kateri material ste uporabili pod zaključnim lakom. Vsak od materialov ima drugačno trdoto – na primer UV gel je trši od gel laka, gel lak pa je veliko trši od laka za nohte. Vedno uporabite sijaj, ki se ujema z uporabljeno osnovo. Če je lak zelo trd (in verjetno namenjen za uporabo na UV gelih), bo na gel laku in laku za nohte zagotovo razpokal. Pozor – tudi hud mraz je lahko težava!

Zakaj gel ne drži na nohtu? Zakaj odstopa ali kar cel odpade?

Obstaja veliko razlogov, zakaj gel ne drži na nohtih. Med najpogostejšimi vzroki je slaba priprava nohta pred modeliranjem. Težave lahko povzroči tudi gel, ki ga nanesete preblizu obnohtne kožice. Vzrok za težave so lahko tudi bolj mastni nohti ali hormonsko neravnovesje. Oglejte si moj blog, kjer sem večino vzrokov povzela v članku z naslovom »Zakaj gelirani nohti ne držijo?«.

Kako naj postopam pri modeliranju nohtov z UV gelom? In kaj vse za to potrebujem?

Preden se lotite modeliranja nohtov z UV geli, preverite, ali imate vse potrebno:

 • Primer
 • Cleaner
 • Blazinice iz celuloze
 • Set konic za nohte
 • Čopič za nohte
 • Giljotina za nohte
 • Lepilo za konice
 • Palčke iz lesa pomarančevca
 • Pilice
 • Polirni blok
 • Set UV gelov - podlaga, modelirni in barvni gel ter zaključni sijaj

Pristrizite noht in ga očistite z blazinicami iz celuloze in cleaner čistilom za nohte. Tako boste z nohtov odstranili umazanijo in maščobo. Blazinice ne uporabljajte ponovno, ker bi s tem nehote vrnili umazanijo na noht.
S palčko iz pomarančevca previdno potisnite obnohtno kožico do robov. Pomagate si lahko z mehčalcem obnohtne kožice »Cuticle Remover«.
S polirnim blokom matirajte noht, da na nohtu ne ostanejo sijoči deli. Tako preprečite kasnejše luščenje UV gela z nohta.
Izberite pravo velikost konice tako, da na noht postopoma priložite različne velikosti. Nanesite lepilo na del konice, ki se prilepi na noht.
Na noht priložite pod kotom 45° – tako se izognete zračnim mehurčkom v lepilu, ki bi lahko povzročili okužbe ali glivice na nohtih. Odvečno lepilo obrišite s celulozno blazinico.
Konico odrežite z giljotino na dolžino in obliko po vaši izbiri. Prehod med konico in nohtom spilite tako, da ni viden. Vendar ne pilite samega nohta! Ponovno matirajte celoten noht s polirnim blokom.
Na noht nanesite primer ali bonder za boljši oprijem gela in pustite, da se posuši.
Previdno razporedite tanek sloj baznega gela od sredine nohta do robov, da se ne dotika obnohtne kožice. Če gel steče do obnohtne kožice, previdno ga odstranite s palčko iz pomarančevca. Sušite 2 –3 minute.
Začnite oblikovati noht z modelirnim gelom. Na sredino nohta nanesite kroglico gela in jo previdno razporedite proti robovom in nazaj. Na ta način ustvarite stresno točko nohta, ti. »C-linija«. Sušite 2 do 3 minute in postopek ponovite. Zdaj nanesite gel vse do obnohtne kožice. Ponovno strdite.
Obrišite disperzijo in s pilico oblikujte primerno obliko. Zdaj lahko nanesete barvni gel ali ustvarite francosko manikuro s kamuflažo in belim gelom. Na koncu vedno nanesite zaključni sijaj – zaključni UV gel in posušite z lučko. Predel okoli nohtov negujte z negovalnim oljem.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje? Pokličite na telefonsko številko +386 3 828 37 22 ob delavnikih od 8.00 do 16.00 ali pišite na info@naninails.si. Tukaj boste odgovor zagotovo dobili!

arrow car cart clock hat letters menu kocka_7 kocka_11 kocka_3 nani3 kocka_6 kocka_8 kocka_5 nani5 kocka_2 kocka_10 kocka_vanoce_10 kocka_2 kocka_1 kocka_12 kocka_4 person search star